Skip to content

Over mij

Hoi, ik ben Sylwia Wierzbicka

Op mijn 17e verhuisden mijn ouders, mijn zus en ik naar Nederland. Het was een ommekeer in mijn leven. Ik belandde in een vreemd land, zonder enige kennis van de Nederlandse taal en de cultuur.

Als minderjarige was ik verplicht naar school te gaan en daar de Nederlandse taal te leren. Op dat moment voelde ik wat deze kennis mij gaf. Op school ontmoete ik destijds veel Nederlands die mij hadden geholpen met integreren. Ze lieten aan mij zien wat hun leefstijl was en ook wat hun normen en waarden waren. En ik kwam erachter dat onze culturen heel erg verschilden.

Deze kennis is essentieel als je in dit land woont. Het geeft je mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, promotie, maar stelt je ook in staat om je eigen bedrijf uit te breiden naar de Nederlandse klantenkring. Het geeft je ook de mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken en elkaar beter te begrijpen.

De ervaring leert mij dat ik met de Nederlandse taal de Poolse cultuur kan overbrengen en vice versa.

Nu, 11 jaar later leer ik nog steeds. En als je het zo bekijkt, dan is het eigenlijk heel mooi. De beste investering die je in het leven kunt doen, is in jezelf. 

Na alle levenslessen die ik geleerd heb, wil ik graag mijn kennis en ervaring met heel veel plezier overdragen aan anderen. Daarom heb ik SW (Sylwia Wierzbicka) opgericht.